Potencianövelő tippek

A potenciazavarról

kep1
Egy felmérés rávilágított arra, hogy a férfiak közel felének nem kielégítő a szexuális élete. Nagy részük potenciazavarral küzd, melynek súlyossága eltérő lehet, azt azonban általánosságban elmondhatjuk, hogy rohanó világunkban sajnos egyre több olyan káros hatás van, amely a férfiak szexuális teljesítőképességét jelentősen csökkenti.

Általában impotenciának nevezzük a merevedésben tartósan fennálló vagy visszatérő nehézséget, amely megakadályozza a szexuális tevékenységet, és jelentős rossz érzéssel, valamint párkapcsolati nehézségekkel is együtt jár.

Becslések szerint világszerte 152 millió férfi küzd merevedési zavarokkal. A 40 és 70 év közötti férfiak több mint 50 százalékának rendszeres merevedési problémája van, 10 százalékuk pedig teljes merevedés-képtelenségben szenved. Egy Magyarországon végzett reprezentatív kutatás szerint a felnőtt férfiak 47 százaléka küzd különböző szexuális problémákkal, s mindez a többségük életminőségére is rányomja a bélyegét. Legáltalánosabb probléma a merevedési zavar, amely a magyar férfiak 10 százalékát, mintegy négyszázezer embert érint komolyabban.

Az impotencia vagy potenciazavar egy olyan probléma tehát, amellyel a férfiak jelentős része szembesülni kényszerül. Fontos megjegyezni, hogy - főleg hazánkban - a férfiak jelentős része befelé fordul amennyiben potenciazavarral küzd és kudarcként éli meg a problémáját. Pedig szinte minden esetben van megoldás, csak keresni kell! Az, hogy Ön ezen az oldalon jár azt bizonyítja, hogy Ön azok közé tartozik akik nem törődnek bele a sikertelenségbe és Önnek hamarosan fantasztikus szexuális élményekben lehet része.

A merevedési zavarok okai

kep3

Nem fizikai okok

  • Pszichés problémák. Ilyen például a stressz, szorongás, fáradtság. Az impotencia bizonyos pszichiátriai betegségeknek is gyakran mellékhatása, mint pl. a depresszió, pánikbetegség, addikció.
  • Negatív érzések. A szexuális partner iránt érzett negatív érzések, illetve a szexuális partner által közvetített negatív érzések (elutasítás, durvaság, közöny).

Fizikális okok

Ide tartozik többek között:

  • Magas vérnyomás.
  • Cukorbetegség.
  • Vesebetegség.
  • Idegrendszeri rendellenesség.
  • Sérülések.
  • Hormonális zavarok.
  • Alkoholizmus és kábítószer használat.
A szexuális működésben fennálló zavarok jelentős mértékben kihathatnak az egyén saját testével való általános elégedettségére és általános boldogságára is. A szexuális zavarok közül különösen a merevedési zavar az, ami nagymértékben csökkenti az egyén boldogságát. A merevedési zavar sikeres kezelése tehát nemcsak a szexuális elégedettségre hathat ki, hanem az általános életminőségre is.

Törekedjen a rizikófaktorok csökkentésére és őszinte, megértő párkapcsolat kialakítására, hogy minél teljesebb szexuális életet élhessen. Amennyiben problémája van, vonja be partnerét annak megoldásába és szükség esetén használjon természetes szexuális teljesítményfokozót.
Mindenki megérdemli, hogy fantasztikus szexuális élményei legyenek!

Megoldások

A probléma azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy le kell mondani a szexuális élet gyönyöreiről. A tudomány ma már gőzerővel kutat hatékony megoldások után. A mesterséges készítmények, gyógyszerek és különféle erekciót létrehozó eszközök (pl. vákuumpumpák) használatának azonban nagy ára van: kellemetlen és veszélyes mellékhatásokkal, valamint a szexuális együttlét meghittségét tönkretevő előkészületekkel gyakran csak újabb problémák okozói. A hatékony gyógyírt az jelenti, ha a természet bölcsességét felhasználva természetes alapanyagokból a szervezet saját, egészséges működését állítjuk helyre.
kep2